Forskning og innovation

PlayAlive er nytænkning i indlæring af sociale kompetencer og aktiv indlæring

PlayAlive er en aktiv samarbejdspartner i udviklingsprojekter sammen med forskere, læreranstalter og universiteter.
PlayAlives teknologiplatform er en stor social computer. Hvor den normale Pcer er bygget og rettet mod én bruger, så er PlayAlive platformen bygget til social kommunikation. Hvor betjening af en Pcer i høj grad er en tillært adfærd, så bygger betjeningen af PlayAlives teknologiplatform på intuition.

Fleksibiliteten ved PlayAlive’s platform betyder at vi har indgået i en lang række innovations- og forskningsprojekter. Alt fra at få etableret fysisk bevægelse hos udviklingshæmmede til at opbygge sociale netværk blandt unge. Vi har deltaget i projekter med aktivering af demente og udviklingshæmmede over interaktive trampoliner til nytænkning af aktiv indlæring i folkeskolen.

Vi har igennem lang tid samarbejdet med Knowledge Lab. Niels Henrik Helms fortæller om fordelene ved at samarbejde med PlayAlive:

“PlayAlives teknologiplatform giver mulighed for hurtigt at afprøve nye koncepter. Vi kommer hurtigt fra hypoteser til praksis. Mulighederne i den eksisterende PlayAlive platform gør forskning meget praktisk. Vi kan sammen levere løsninger, der kan omsættes til empiriske resultater. På den måde er PlayAlive en attraktiv og aktiv medspiller når det gælder forskning indenfor bl.a. læring og velfærdsteknologi.”

Direktør Niels Henrik Helms, Knowledge LAB, SDU

Læs mere om vores projekter her på siden.